16 oktober 2019

Mammaledighet

Vardagen

Hej och god kväll! Idag var tanken att bara chilla hemma hela dagen, men så blev det ju såklart inte. Dagen började, som alltid, med en stor kopp kaffe. Vi skulle ha badat Julián imorse, men bestämde oss för att inte göra det. Under dagen idag fick jag lagat ett av fodralen till en kudde i soffan. När vi köpte den (beganad) visste vi om att dragkedjan var sönder, men inte att tyget runt omkring var i dåligt skick. Soffan i övrigt ser ut som ny nu när vi tvättat alla fodral m.m. Det störde oss dock att en kudde var sönder så det var bara att börja sy. Jag satt och svettades hela tiden för rädslan att göra fel och risken att förstöra fodralet ännu mer. Jag har ju inte sytt sedan jag gick syslöjden i 9an, det är 12 år sedan... Dessutom hade jag varken rätt nålar eller sprättnål haha. Jag fick sy på två kedjor då sybutiker som inte säljer blixtlås på metervara oftast bara har 60 cm långa blixtlås. Jag är ändå väldigt stolt som fick skiten fixad och att det ändå såg hyffsat bra ut, för det var svårt! 
 

Efter den lilla systunden åkte vi ut till Linné då Sady skulle köpa en sak. Jag passade då på att ta en liten promenad med Julián som hade stendeckat i vagnen. Han är så himla lugn just nu och sover sjukt mycket under dagarna. Jag tror att det beror på att han har fått väldigt många nya intryck det senaste. Han kan ju nu uppfatta mönster och se något längre. Han skrattar också massor vilket är så jäkla att jag smälter av lycka varje gång jag ser honom. Efter den lilla promenaden åkte vi för att handla lite grillad kyckling, potatissallad och olivbaguette, så gott! Jag har ju varit godisfri i 20 dagar nu, helt sjukt egentligen. Jag brukar aldrig klara det, men denna gången har jag uteslutit mycket i min kost och känner mig inte särskilt sugen längre. Ibland kan jag sukta efter en Half baked från Ben & Jerrys, men that´s it. 

 
Nu ikväll har vi badat Julián och han var så trött efteråt att han deckade i sängen så fort jag lade honom ner. Nu lär han sova länge och jag ska passa på att måla lite på min tavla. Jag har kommit en liten bit och det går inte snabbt. När jag målar glömmer jag att andas för att det är så mycket detaljer, skuggningar och för att jag inte vill måla "fel". Imorgon har vi inte så mycket planer. Vi ska åka och kolla på lite bord till vardagsrummet, men vi får se om det blir något köp. Nu ska jag chilla en stund innan jag lägger mig. Ciao så länge! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress