8 november 2019

Svårt att sova

Vardagen

Hej! Inatt har det inte blivit mycket sömn och just nu har jag svårt att somna om. Vad är då bättre än att uppdatera bloggen lite?

I onsdags var vi hos BVC för att genomföra Juliáns andra dos av rotavaccinet samt vaccin mot polio, kikhosta och stelkramp. Han var på bra humör fram tills att sprutorna åkte i benen. Under resten av dagen var han ledsen och vi kunde inte med att göra annat än att gosa med honom till 110%. Han vaknade den natten gråtandes vid 04. Efter matningen somnade han dock om igen haha. Igår var mamma och hälsade på. Hon hade med sig kinamat och senare på kvällen gjorde vi pesto/mozzarellapaninis med tomat, asgott! Vi var med Julián hela dagen och det var mysigt. Det tog ett tag innan han somnade för natten. Han har inatt vaknat en gång vid 03 (den matningen tog Sady) och nu vid 05.10. Han somnade direkt efter att han ätit, men nu är det jag som har svårt att sova. 

Han är nu 3 månader och vi märker att han utvecklas jättemycket. Han gillar att kolla på färgglada saker och filmer. Han reagerar snabbare på olika ljud och har redan kunnat vända sig själv flera gånger. Han är sjukt snabb med att vilja göra saker och han blir sällan trött av all aktivitet haha. Han har visat tendenser till krypning redan! Då fattar ni vad snabbt han lär sig. Han älskar när vi håller i honom (runt mage och armar) och han får trampa med fötterna på golv eller soffa. Han sätter den ena foten framför den andra som om han har fattat grejen med hur man ska gå. Han är dock inte tilräckligt stark i varken rygg eller ben så det dröjer nog ett tag till innan han kan göra detta själv. 

Just nu är han inne i en period där allt ska in i munnen, händer, leksaker och kläder haha. Han är en väldigt glad bebis. Vaccinet gav honom dock igår ett stort och förhårdnat rött märke på låret bredvid sticksåret. Vi skulle hålla koll på det i en vecka tyckte 1177, men vi åker in med honom för säkerhets skull OM det blir ens något värre. Vi är hellre på den säkra sidan. 

Utöver utvecklingen på det lekande planet m.m. så växer han så att det knakar. Han väger nu 7230g och är 65 cm lång. Han har sedan förra besöket till BVC gått upp 570g och växt 1,5cm. Spännande! Han blir nog längre än både mig och Sady haha. Idag är jag inne i ett läsmode och tänkte gotta ner mig i en riktig deckare under dagen. Utöver det har jag inga planer förutom att vara med min finis. Är det bra väder kanske jag går ut och tar en promenad. Nepp, nu är det dags att läsa nyheter, ciao så länge!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress