18 november 2019

Stackars blogg

Vardagen

Hej! Klockan är just nu 04.30. Jag gick upp för att göra mat till lillen, men han somnade om igen. Jag väntar på att han ska vakna och under tiden tänkte jag uppdatera snabbt. Min uppdatering har kommit lite i eftersläp då jag har haft fullt upp om dagarna. Julián har haft en jobbig period efter vaccinet som vi tog för ca 2 veckor sedan hos BVC och igår kväll var åter igen en tuff dag. Vaccinets biverkningar har nog gått ut ur kroppen, men han är inne i en kinkig period nu och kräver all min uppmärksamhet :). Han gåter oftare, har svårt att sova och klänger sig fast i en. Han vill ha mycket närhet och det får han. För ca en vecka sedan fick jag lust att läsa en bok. Jag läste en ur Elisabeth Georges serier om kommesarie Lynely. Så jäkla bra! Boken hade 789 sidor och jag läste ur den på 5 dagar för att den var så spännande. Jag har några till på lager som jag ska läsa när jag kommer in i rätt mode.

Utvecklingen hos Julián går så himla snabbt. Nu kryper han nästan och han hasar sig fram snabbt. Han har inte riktigt fått in tekniken än, men han tar sig verkligen fram vilket gör att vi snart måste börja barnsäkra här hemma. Han försöker dessutom att sätta sig upp. Varje vaken tid spenderar han på att försöka sätta sig upp, det är helt sinnes! Någon annan som upplevt det med sina bebisar? Idag är han 3,5 månad och han vill så mycket. Han greppar tag i sina leksaker själv nu och vill vara i samma höjd som oss när vi äter osv. I dagsläget ger vi honom HIPP-ersättning. Den har fungerat väldigt bra för hans mage, men det känns inte som han blir mätt på den. Vi har försökt att lägga i lite mer pulver osv., men det fungerar inte heller. Fram tills igår har han inte fått något annat än ersättning, men vi tesade att lägga i ca 10 ml majsvälling i hans ersättning för att se om det gjorde någon skillnad, det gjorde det inte...Vi ville se hur han reagerar i första hand och om hans mage klarar av den lilla mängden. Isåfall fortsätter vi med 10 ml i läggdagsmåltiden ett tag. Han är annars en väldigt matglad bebis och han har fått lite clementinsaft några gånger, samt att han igår fick smaka på silad banan från mitt finger. Man ser att han verkligen vill smaka på saker, men vi vill introducera det väldigt sakta så det sker någon gång ibland. Inte varje dag. Om 2 veckor ska vi till BVC igen och då ska vi prata om just smakportioner, det ser jag fram emot :). 

Igår fick jag kraftig ångest gällande min vikt. Jag har skrivit det i bloggen tidigare, men gårdagen var absolut värst. Jag har helt bestämt mig för att gå ner till min målvikt nu som är på 65 kg. Det var så många år sedan sist då jag vägde det så det kommer att bli tufft, men jag ska fan klara det! Viljan finns där, nu är det bara diciplinen. Jag startade en ny Instagram som bara kommer att innehålla uppdateringar kring vikten och min resa att nå målet. Ni får gärna följa den om ni är intresserade av det. Klicka HÄR för att komma till kontot. 

Min största utmaning blir att hålla mig borta från socker och stora protioner. Kanske det vanligaste. Men en annan utmaning är att hålla det enklet med maten, vilket inte är min starkaste sida. Det blir också en utmaning. Jag har inte tränat på 5 år och att komma igång med det blir tufft. Imorgon ska jag få upp mitt löpband hemma då jag inte gillar att promenera under vinterhalvåret när det regnar eller är för kallt. Självklart tar jag med Julián på kortare turer så att han får frisk luft, men det blir sällan en träning för mig. Jag ska börja långsamt här hemma och så småning om börja gymma. Just nu känns det dock lite långt borta. Små steg i taget. Sedan förlossningen har jag gått ner 16,7 kg och det är  26,7 kg kvar tills att jag når mitt mål. Jag har siktat in mig på att klara det på 10 månader. Tar det längre tid så gör det inget, men att hålla stenhårt på en ny livsstilsförändring är viktigt. Nu ska jag försöka somna om så att jag är något pigg under dagen, ciao så länge! 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress