19 november 2019

6e veckan

Vardagen

Hej! Jag har precis matat Julián och lagt honom för att fortsätta sova. Jag vaknade redan vid 05.30 av smärtor i buken. Gick på toa och såg att det för 6e veckan i rad fortfarande blöder massor. När fan ska det ta slut? Spiralen har ju uppenbarligen inte hjälpt... Tabletterna jag fick utskrivna heter Provera och jag ska ta dem för att sluta få blödningar. Det går delade meningar om hur de fungerar för diverse tjejer på nätet. Biverkningarna är många och vanligt förekommande hos fler än 1 av 100 vilket inte lockar mig mer att ta dem. I torsdags fick jag beskedet att, om de inte ringer från Sahlgrenska på fredagen så skulle jag stå i kön till endometriosteamet som de har där. De ringde aldrig så jag antar att jag nu väntar på att få en bokad tid. Under tiden ska jag ta dessa piller. Igår satt jag med en i handen, men valde att inte ta den. Imorse när jag vaknade med smärta och blödningar igen så är jag nu villig att testa dem. Tyvärr tror jag att jag kommer att få biverkningar då jag generellt är känslig för hormoner, men jag ska ge dem en chans. Då har jag ju "testat det också". Jag är bara så less på situationen just nu.

Julián har varit på ett väldigt dåligt humör de senaste 5 dagarna. Han gråter för ingenting och han kräver 100 % uppmärksamhet varje vaken minut. Han är också klängig och sover inte på dagarna om jag inte tar honom i bärsjalen. Jag önskar så klart att vi hade kommit på detta tidigare för då hade han sluppit att vara så övertrött hela tiden. Han har ett gnäll som går rakt in i hjärtat, som om han lider. Det känns förjävligt. Den 11e ska vi till BVC igen, men om detta inte blir bättre får vi nog ringa och kolla att allt står rätt till. 

För övrigt så är jag inne på min 3e dag som godisfri samt att jag håller mig till en striktare kost. Jag vill inte begränsa mig i vad jag äter, men det jag äter ska vara nyttigt och i lagom portioner. Jag är mer motiverad än någonsin över att ta tag i min vikt. Än så länge går det bra, men jag vet att den första månaden är tuffast. Tanken är ju att jag ska börja träna också, men med mina smärtor är det svårt just nu då det förvärras när jag rör på mig. Under tillfällen då jag tagit värktabletter och är hyffsat fri från smärta så försöker jag göra lite snabba repetitioner av squats, tyngdlyftsövningar och dans med Julián. Mer än så blir det inte just nu. Jag tror att jag är något depprimerad faktiskt om jag ska vara ärlig. Jag har inte lust till mycket annat än att ta hand om min finis. Jag försöker att gå ut en gång om dagen för att röra på mig, men med vädret blir det inte så lockande. Jag hoppas jag kommer ur denna svacka snart då jag dippat bara de senaste 2 veckorna. Idag ska Sady fixa mitt löpband och då kan jag förhoppningsvis bränna lite och promenera här hemma. Jag får smått ångest över att Julián inte får komma ut tillräckligt också och det får mig att känna mig som världens sämsta mamma. 

Jag kommer inte att kunna somna om just nu så jag tänkte planera upp dagens måltider. Glöm inte att följa min nya Instagram Viktexpressen. :D Ciao! 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress