17 december 2019

Just Strong

Vardagen

I samarbete med Just Strong...

Hej och god morgon! Idag är det tisdag och jag måste tänka efter vilka dagar det är varje dag haha. Jag har ingen koll på tid och det är ganska jobbigt. Jag har märkt att det mesta med att bli mamma har varit ganska jobbigt eller tufft på olika sätt. Mest tror jag att jag påverkas psykiskt. Man känner sig ofta ensam eftersom alla andra jobbar när man vill umgås. Det blir lite samma rutiner varje dag med Julián även om det varieras något. Oftast ser mina dagar ut som så att jag vaknar (tidigt) för att få dricka en kopp kaffe i lugn och ro. Detta händer ibland haha. När jag vaknat till så vaknar oftast lillen och då ska han ha mat och ny blöja. Sady sticker till jobbet och jag gör frukost. Efter det leker och myser jag med min lilla sötis. Efter två timmar är han trött och då får han sova en stund i vagnen. Oftast sover han i 30-40 minuter. När han vaknat så går jag antingen ut på en lång promenad, handlar eller leker med honom igen. Under dagar då det regnar jättemycket går jag endast ut om jag behöver handla då vi inte har något regnskydd till hans babyskydd (som han bara vill sitta i). Så här håller det på fram till ca 16-17 då han kan bli gnällig. Vid 18.30-19.00 är Sady hemma igen och då turas vi om att umgås med lillen. Om Julián har jobbiga dagar så är jag oftast helt slut i slutet av dagen. Om dagarna är bra så är vi båda på bättre humör. Ibland kommer jag iväg till Claudia eller på andra saker, men det är sällan. Detta är liksom min lilla bubbla och samtisigt som det är jättemysigt så är det sjukt jobbigt psykiskt. Jag vill egentligen tillbaka till jobbet då det är en helt annan typ av rutin och mitt psyke mår bra av att träffa människor och hålla igång. Men men, bara 7 månader kvar... 

Över till annat då. I söndags lämnade vi Julián hos Sadys pappa och Marcela ett par timmar för att få tid till att träna och handla i lugn och ro. Jag tränade med Vong och det blev tydligen kondition och benpass. Jag har fortfarande träningsvärk haha. Jag brukar träna på tisdagar, men då Vong inte kan funderar jag på att ta det imorgon. Jag får se hur det känns senare. Är det en "jobbig dag" går jag nog och tränar. Det är ändå gött att få det gjort. Jag försöker hitta min egen motivation till att tycka att träning är kul. Kanske blir det så när jag börjar se mer resultat. Jag hade på mig lite nya träningskläder och det kändes bra och fräscht att ha på sig ett set när man på något sätt "börjat på något nytt". 

Jag har blivit ambassadör för märket Just Strong och känner mig stolt av att bära deras kläder. Jag hittade märket av en ren slump då jag letade efter nya och fastnade direkt. De riktar sig till kvinnor och vill förstärka och motivera kvinnor att vara starka. Starka i sig själva, starka i sin träning, sin hälsa och psyke. Jag såg att de hade kläder för många olika kvinnokroppar, stora som små och det var ett koncept som jag ville promota och stödja. Jag klickade hem lite kläder och testade de under söndagens pass. De var riktigt bekväma, satt åt på de ställen man vill att de ska sitta åt samt att legginsen är squat proof vilket jag tycker är prio om man tränar ben m.m. Jag beställde ett par enkla svarta leggins, en sport-bh samt en kakifärgad tröja. Jag har fått en kod som vem som helst kan använda för att köpa deras kläder med 10% rabatt. Om du är intresserad av att köpa träningskläder med stor variation och till bra pris så kan du gå in på juststrong.com och kika runt. De har massa olika färger också (jag älskar dock svart). Skriver du in IZAZEN10 i kassan så får du rabatten. För mig handlar det mer om deras gemenskap och den pepp jag fått via deras grupp. Det är så många olika kvinnor med olika bakgrund som alla strävar efter styrka på olika sätt. Det känns bra för mig att bära deras kläder för att jag vet vad det representerar. För mig är detta roligt och det känns spännande. 

Om vi ska gå över till hur det går med viktresan egentligen så måste jag säga att det går långsamt, men det går framåt. Suget efter att äta bröd, godis, snacks eller trycka i sig massa pasta finns där hela tiden, men det blir lättare och lättare att motstå eftersom jag bestämt mig. Nu är det juletider och visst ska jag ändå unna mig lite julmat. Man kan ju äta i måttliga mängder också haha. Dagen innan jag födde vägde jag 108 kg. Det känns helt overkligt att jag har vägt så mycket! Nu, 4 månader senare väger jag 88,8 kg vilket betyder att jag har gått ner 19,2 kg. Mitt mål är att väga 65 så det är en bit kvar, rättare sagt 23,8 kg kvar. Det är mycket att tänka på så jag försöker att inte fixera mig på vågen allt för mycket. Jag är inne på vecka 5 av hälsosamt ätande och det är det jag försöker fokusera på. Det gäller att ta det långsamt så att man går ner på ett hälsosamt sätt. Jag är ju orolig för att min mage, som redan hänger och har lös hud, ska bli ännu värre om jag går ner för snabbt. Det blir nog värre ändå, men kanske inte lika illa. 

Aja, idag ska jag iallafall ta med Julián till Rusta och köpa en liten julgran. Jag och Sady slängde den vi hade innan då vissa grenar hade gått sönder. Vi hade den iallafall i 5 år. Innan det tar jag nog en liten promenad innan vi vänder hemmåt igen. Vi sätter nog upp granen idag, men jag tänker pynta den först imorgon. Nu ska jag iallafall chilla lite innan de båda vaknar. Hoppas ni får en bra dag! 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress