3 december 2019

Ett nytt mindset

Vardagen

Hej kära blogg! Insåg att jag inte har skrivit på ett jäkla bra tag. Jag har haft fullt upp med min livsstilsförändring, min viktresa och lillen såklart. Det är på Instagram jag hänger så vill ni följa mig får ni gå in på @Izzabilly eller @viktexpressen. Det mest väsentliga att börja skriva om vore vårt besök till akuten med Julián. Sedan en tid tillbaka har han inte riktigt varit sig själv. Det började med mycket gnäll, nästan ingen sömn, matvägran och att han sällan var nöjd. Detta pågick i 3 veckor och vi var under den perioden egentligen inte oroliga, bara otroligt trötta. För ca 1 vecka sedan började han spy väldigt mycket, alltså nästan alla måltider och hela måltider. Han började också få utslag i ansiktet och på kroppen. När han då spyr upp allt han äter, vägrar att äta och dessutom får utslag så kände vi att det var dags att kolla upp honom. Väl hos läkaren visade det sig att han var förstoppad, men att han ändå gick upp i vikt. På 20 dagar har han lagt på sig 800 g haha. Han är inte ens 4 månader och väger redan 8000 g. Enligt läkaren väger han lika mycket som en 10-månadersbebis. Vikten behövde vi inte vara oroliga för. Han fick Laktulos utskrivet och nu har vi testat det i några dagar, men han har inte gjort nr 2 på 4 dagar. Idag ska vi öka mängden och se om det fungerar. Utslagen är dock kvar så de skulle vi hålla koll på. 

I övrigt har jag faktiskt njutit av att vara mammaledig. Det är tufft emellanåt, men Julián är så mycket mer vaken nu och lär sig saker hela tiden och det är roligt att se. I söndags var det första advent och vi åkte in för att träffa Sadys pappa, Marcela och K i Haga för en frukost. Det var jättemysigt. Vi gick sedan runt och kollade vad de hade i bodarna och självklart var det mest sötsaker haha. Efter frukosten åkte vi till Frölunda torg för att träffa min sida av släkten. Brorsan skulle till Norge och kommer hem först i maj nästa år så vi fick passa på. Julián fick också träffat mamma (mormor), gammelmormor, gammelmorfar, och Lisa som är syster till min mormor haha. Det är verkligen ovanligt att vi träffas allihop så det var roligt.

Just nu är jag mitt uppe i min viktresa. Sedan jag slutade med godis den 4e oktober har jag gått ner från 96,4 kg till 90 (vägde mig idag...). Jag försöker tappa vikten hälsosamt och genom maten i första hand. Eftersom jag har svårt med mat och dieter så tar jag det väldigt lugnt. Jag äter nyttigt, men jag äter det jag vill. Jag följer alltså inte någons schema och det tror jag är viktigt för mig i det långa loppet. Idag ska vi förbereda lite måltider så att jag lätt kan värma mat när jag är ensam hemma. Det är inte bra att skippa måltider så det försöker jag hålla stenhårt på. Idag är dagen då jag ska sätta min fot på gymmet för första gången på 5 år typ. Jag ska träna med Vong och jag ska köpa mig ett gymkort. Stora steg alltså. Förr hade jag alltid ett gymkort och jag älskade att träna, men deppression, dålig hälsa m.m. gjorde mig omotiverad att fortsätta. Idag ska jag ta det jäkligt lugnt så att jag inte hetsar mig igenom träningsdelen och tappar fokus. Än så länge känner jag mig väldigt motiverad. Även om jag bara gått ner 6 kg av totalt 30 kg så märker jag stora skillnader på kroppen, framför allt postgraviditetsmagen haha. Jag är lite orolig för hängande hud med tanke på alla bristningar, men det får bli ett senare moment (när jag nått mitt mål). 

I samband med min viktresa så har jag en nyhet som jag kommer att släppa inom kort. Jag tycker det är skitroligt och förhoppningsvis gör ni det med! Det som komma skall kände jag passade mig som handen i handsken. Mer om detta lite längre fram iallafall. Nu ska jag njuta av dagens första kopp kaffe i tystnad för Sady och lillen sover <3 Ciao så länge!

PS. tillagade kött i vår tryckkokare för första gången igår och fy vad gott det blev :P. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress