Hej! Tänkte ta och uppdatera lite medan vår lille Julián ligger och sover bredvid mig. Idag är han 9 dagar (eftersom klockan är efter 00.00) och det känns helt sjukt vad tiden går snabbt. Det har hänt otroligt mycket de senaste dagarna, samtidigt som det inte har hänt någonting. Det är svårt att förklara, men jag och Sady kommer väldigt bra överens och "jobbar" i skift med att byta blöjor och försöka sova m.m. Julián växer på som bara den och är väldigt matglad. Det känns fortfarande helt sjukt att kalla sig själv för mamma för jag ser mig inte som det ännu. 

De första fem dagarna efter förlossningen var både jag och Sady kvar på BB. Jag klarade mig inte själv de första två dagarna, vilket berodde på den traumatiska förlossningen. Jag kommer att berätta mer om den när jag känner mig redo, men just nu så försöker jag bara bearbeta allt som har hänt och det som jag har upplevt. Jag är sydd på två ställen i underlivet, vilket gör att jag har väldigt ont fortfarande. Jag blir piggare för varje dag som går även om det går långsamt. Jag försöker promenera och aktivera kroppen så mycket jag orkar, men jag har också blivit tillsagd att vila så länge stygnen gör ont. Mitt största problem just nu, förutom smärtorna, är att jag ännu inte kan helamma. Det beror på att jag inte hittat rätt teknik ännu och bröstvårtorna blir för såriga, för snabbt. Jag kämpar med det just nu då det är prio för mig. 

Under vistelsen fick vi besök av Sadys pappa och Marcela, samt min mamma. De två besöken var också de enda tillfällena då jag vistades utanför rummet i princip. Vi fikade vid Espresso house som alla andra och jag blev helt hooked på iste. <3 Jag åkte ner i rullstol för att undvika ansträngning. I flera dagar efter förlossningen hade jag kvar min havandeskapsförgiftning vilket gjorde mig mer eländig. Nu har den nästan gått över helt och det känns jättebra. I tisdags besökte jag och Sady en psykolog på Östra. Jag kände att jag behövde prata om förlossningförloppet och kommer säkert att behöva prata fler gånger. Vi besökte sedan akuten då jag har haft en djävulsk huvudvärk i flera dagar. Efter akuten åkte vi till Allum en snabbis och därefter hem. Jag satt dock kvar i bilen för att inte vistas bland för mycket folk med Julián. 

Igår (onsdag) åkte vi till BVC för inskrivning. Det var ett mycket trevligt besök och där fick vi även se att han ökat ca 400 g i vikt. Det betyder att han får i sig tillräckligt. Vi fick även med oss lite praktisk information samt D-vitminer. Imorgon är vi "lediga" och mamma kommer på besök vid 11-tiden. Hon kommer att stanna en stund och hjälpa till med lite mat och sådant. Hon är en jäkel på mat! Imorgon blir det någon typ av kenesisk wook/gryta. På fredag åker vi till barnmorskan för en efterkontroll och jag hoppas att mitt blodtryck har gått ner. Nu ska jag passa på att kolla på lite film innan Julián vaknar igen. Jag ska försöka uppdatera så snart som möjligt igen, men vissa dagar får jag inte tiden att räcka till något haha. Jag slänger upp lite bilder från de senaste dagarna. En del bilder är från Instagram och andra är från mobilkameran, de kan därför skifta i storlek om jag har otur. Om ni har några frågor gällande förlossningen, eller om ni har några bra tips på vad man ska tänka på kring amning får ni gärna kommentera. Ciao så länge!

På måndagen då jag åkte in för igångsättning. En aning nervös och mådde allmänt dåligt pga. svullnad m.m. 

Helt matt. Några timmar senare kom värkarna igång. Jag andas mig igenom dem och är hög på lustgas...

Mellan värkarna mådde jag hyffsat. De hade inte kommit upp i någon extrem intensitet och då fick jag passa på att ladda med lite energi. Pilatesbollen hjälpte till med att få värkarna att komma tätare samt för lillen att komma längre ner. 

Sadys pappa och Marcela träffar Julián för första gången. <3 Vår lille är helt perfekt 💗

Detta istet med bärsmak satt perfekt efter all sjukhusmat och dryck. Med det sagt så var maten ändå god! 

Pappa Sady och Julián i tisdags. 

En bild från igår. Jag kände mig som en människa för första gången på många månader. Jag är visserligen inte läkt på 8 dagar, men svullnaden har gått ner jättemycket och läkningen går åt rätt håll. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress